Toinette van Waterschoot

Eigenaresse Lavendel Uitvaartbegeleiding

Henrique van der Star

Na vele jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben kreeg ik het gevoel meer te willen betekenen voor mensen. Het roer heb ik omgegooid en ben de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle gaan volgen. Deze heb ik in juni 2019 succesvol afgerond.

Als uitvaartbegeleider wil ik samen met de nabestaanden met veel aandacht een waardevol afscheid organiseren. Daarbij vind ik het belangrijk dat de familie zelf ook meedenkt en afscheid neemt op een manier die dicht bij hen en hun geliefde staat. Zo is ieder afscheid weer bijzonder net zoals ieder mens bijzonder is.

Met veel liefde en zorg wil ik de nabestaanden bijstaan, adviseren en steunen in deze voor hen emotionele periode. Dit doe ik op een natuurlijke manier en blijf dicht bij mezelf.

Daniëlle Stellenaar

Het overlijden van mijn schoonmoeder is mijn motivatie geweest om naast mijn werk als ondersteuner voor managers en directie de opleiding tot uitvaartbegeleidster te volgen die ik in 2019 heb afgerond.

Inmiddels heb ik diverse families mogen helpen om de uitvaart vorm te geven. Ik sta ze hierin bij met mijn hart, mijn hoofd en mijn handen. De drie-eenheid die staat voor voelen, denken en doen. Met mijn hart door mijn ervaring, passie, zorgzaamheid en betrokkenheid. Met mijn hoofd door te adviseren, rekening houdend met kosten en budget, en te inspireren voor het afscheid. Met mijn handen door uit te voeren wat de wens is van de overledene en van de familie.

Het vormgeven van een uitvaart is niet alleen stilstaan bij het overlijden, maar ook stilstaan bij het leven van je geliefde en de manier waarop diegene andere levens geraakt en beïnvloed heeft. Hierdoor is iedere uitvaart uniek.

Marion van Doorm

Mijn naam is Marion van Doorm. Sinds 2014 ben ik zelfstandig uitvaartbegeleider nadat ik de opleiding bij Meander Uitvaartopleidingen heb gevolgd en succesvol afgerond.

Ik heb inmiddels diverse families mogen begeleiden bij het afscheid van hun geliefde. Rust kunnen brengen in een chaotische en verdrietige periode is wat mij betreft een van de belangrijkste eigenschappen die je als uitvaartbegeleider moet hebben.

Maar ook betrokkenheid, zorgvuldig zijn en ruimte geven aan de wensen van nabestaanden zijn belangrijke kwaliteiten.

Linda Hordijk

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de uitvaartzorg en heb hierin verschillende functies mogen vervullen.
Naast dat ik gespecialiseerd ben in hoogwaardige cosmetische- en haarverzorging, werk ik ook als uitvaartassistente en uitvaartbegeleider.

Elke uitvaart is uniek en persoonlijk.
Het zijn juist de kleine dingen die ervoor zorgen dat een uitvaart op een fijne manier verloopt.
Waarin ruimte is voor persoonlijke beleving.
Dit met alle aandacht voor de details en voor de nabestaanden.

Afscheid nemen is nooit standaard.

Petra van Valburg-Wammes

Petra van Valburg-Wammes, getrouwd en mama van 2 schatten van kinderen.

Na succesvolle afronding, medio 2014, van mijn opleiding tot Uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen te Zwolle, ben ik vrij snel aan het werk gegaan als freelance-uitvaartbegeleider.

Als uitvaartbegeleider neem je jezelf mee het vak in. Ik ben een betrokken mens en heb een praktische levenshouding, waarbij ik niet vergeet te genieten van het leven. Ik zorg met veel liefde, aandacht en warmte voor mijn gezin en de mensen om mij heen. Zo wil ik ook bij het organiseren van een uitvaart mezelf zijn; toegankelijk, zorgzaam en liefdevol.

Mijn ouders, hun overlijden en andere verlieservaringen zijn mijn motivatie geweest om mijn leven te veranderen en uitvaartbegeleider te worden. Ik mag mensen bijstaan in de meest intieme en emotionele momenten van hun leven. Als zij hun dankbaarheid uiten is mij dat heel dierbaar. Ik voel mij een bevoorrecht mens.

Sascha van den Brink

Na de afronding van mijn opleiding tot uitvaartbegeleider bij Gaandeweg Uitvaarteducatie ben ik aan de slag gegaan als freelance uitvaartbegeleider. Wat ben ik blij dat ik deze carrière switch gemaakt heb. Het is een eer om naasten te mogen begeleiden naar een onvergetelijk en betekenisvol afscheid van hun dierbare.

Mijn uitdaging is om de creatieve input van de uitvaart vorm te geven, de zorgzame regie achter de schermen te verzorgen en de naasten persoonlijk te ondersteunen. Het zorg verlenen aan anderen, verbinding maken, resultaatgericht bezig zijn, omgang met mensen, invoelend zijn, improviseren en organiseren. Dit zijn zaken waar ik in het verleden ervaring mee opgedaan heb en die mij liggen/waar ik goed in ben. Ik wil niet het begraven of cremeren centraal stellen maar de mens waar afscheid van genomen gaat worden.

Ik help u graag!

Erika

Erika van Roon

Na jarenlang te hebben gewerkt als managementassistente, heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar het vak van uitvaartbegeleider. Een beroep dat al lang mijn interesse had. Na het behalen van mijn vakdiploma bij Docendo heb ik sinds die tijd al veel families en nabestaanden mogen begeleiden bij het vormgeven van een afscheid voor hun dierbare. Elk mens en dus elk afscheid is uniek. Aandacht en tijd voor de nabestaanden, goed luisteren (en vaak ook aanvoelen) wat de wensen zijn en meedenken in de verschillende mogelijkheden; dat is hoe ik een familie of nabestaanden graag wil begeleiden. Om zo samen tot een mooi en passend afscheid te komen waar de overledene centraal staat en waarmee de familie verder kan.