EVEN VOORSTELLEN
Na ruim 23 jaar met veel plezier in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2013 mijn hart gevolgd en zeer bewust gekozen voor het beroep van uitvaartbegeleider. Ik ben afgestudeerd bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle.

Door persoonlijke verliezen heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat er tijdens een week van afscheid de juiste begeleiding is.

Het is fijn om van betekenis te mogen zijn wanneer mensen afscheid moeten nemen van een dierbare. Zorgvuldigheid, het nemen van de tijd en het geven van de juiste adviezen is daarbij heel belangrijk. Door de nabestaanden te helpen goed over alles na te laten denken en daar de tijd voor te nemen, komen we samen tot een afscheid, dat passend is.

De begeleiding door Lavendel wordt in alle rust gedaan. Wat vandaag geregeld moet worden, doen we vandaag. Morgen regelen we de zaken die dan aan de orde zijn. Zo wordt er elke dag weer een stukje vormgegeven aan het afscheid. Op de dag van de uitvaart moet alles samenkomen tot een afscheid, dat uiteindelijk verder gaat als een waardevolle herinnering.

Toinette van Waterschoot, eigenaresse Lavendel Uitvaartbegeleiding