ERVARINGEN

Wat een ontzettende fijne begeleiding van Toinette heb ik en mijn familie gekregen voor en na het overlijden van mijn lieve man.
Op zo’n heftig moment in je leven heb je iemand nodig die alle tijd voor je neemt en in alle rust en acceptatie je begeleidt in alle keuzes die je mag of moet maken. De begeleiding van Toinette heeft alle verwachting overtroffen. Ik kan geen betere aanraden!

Bedankt Toinette, ik hoop dat er nog veel meer mensen in zo’n heftig moment in hun leven, jou aan hun zijde mogen hebben staan.

Groetjes Esther

Beste Toinette en Henrique,

In maart 2020 heb ik Henrique voor de eerste keer ontmoet, bij de uitvaart van mijn zwager in Woerden. De wijze waarop zij deze, samen met mijn zus, heeft vormgegeven vond ik bijzonder liefdevol en respectvol.
Bij het overlijden van mijn moeder op 97 jarige leeftijd op 22 januari 2021, heb ik daarom een beroep op Henrique gedaan. De herdenking en crematie hebben in Utrecht plaatsgevonden. Ondanks alle maatregelen m.b.t. het virus was het een prachtig afscheid.
Alles wordt duidelijk vooraf besproken en alle gemaakte afspraken zijn nagekomen.
In tijden van verdriet is zij iemand die op een rustige manier ontzorgt, meedenkt en vorm geeft. Zij toonde daarnaast een grote betrokkenheid.
Ik kan Lavendel en met name Henrique van harte aanbevelen.

Ria de Roy van Zuydewijn – Baars
Baarn

Toinette,

Wat ben je een geweldige steun voor ons geweest in een nare periode voor onze familie.

Na het overlijden van mijn man, onze (schoon-)vader, mijn opa, heb jij ons op een prettige manier bij de hand genomen. Door ons op een natuurlijke manier te sturen vanuit al jouw ervaring en daarbij al onze wensen te respecteren, hebben wij de aanloop naar en uiteindelijk de uitvaart zelf als zeer respectvol ervaren. Het was zeker niet makkelijk, vooral omdat het Corona-virus ons veel beperkingen bracht. Je bent heel creatief geweest om, binnen de mogelijkheden die er waren, onze familie toch het gevoel te geven dat wij het als een intieme gebeurtenis hebben kunnen ervaren. Waarvoor onze hartelijke dank.

Familie Van Vliet

Beste Marion,

Namens de hele familie hartelijk dank voor de uitstekende hulp, voorbereiding en uitvoering van de crematie van mijn broer Roeland.

Je begeleidde ons goed en voelde uitmuntend aan wat wij wilden. Je kwam met goede adviezen en suggesties. Je hebt je flexibel en meedenken opgesteld.

Het resulteerde in een prachtig afscheid, we hadden het ons niet beter kunnen wensen. Je suggestie voor een mooie route naar het crematorium, het draaiboek, je suggestie voor het schouderen en ten slotte hoe je de dag zelf leidden met de juiste tone of Voice. Je hebt echt veel waarde toegevoegd.  Heel erg bedankt daarvoor! Ik kan je daarom ook van harte aanbevelen.

Hartelijke groet,
Joris van der Bijl

Beste Sascha,
Hierbij wil ik je graag namens mijn broer, en zussen, enorm bedanken voor wat je voor ons gedaan hebt.
Dat heeft enorm veel voor ons betekend.
Het verliep allemaal perfect, dankzij jouw inzet, en je oog voor alle details.
We waren onder de indruk van de manier waarop alles perfect georganiseerd was. Er is niets dat we anders gedaan zouden willen hebben.

We hebben geen van allen meer afscheid kunnen nemen van Linda.
Maar we zouden het fijn vinden als je haar ook onze dank zou willen overbrengen.
Met name ook voor de enorm liefdevolle manier waarop ze onze vader voor het laatst heeft verzorgd!

Heel blij met die laatste foto!!

Hartelijke groet,
Marlous

De uitvaart begeleiding van Lavendel heb ik als erg fijn ervaren . Na het overlijden van mijn geliefde echtgenoot heb ik hen gebeld en direct voelde het goed. Ze hebben me geholpen met wat ik zelf niet kon maar alles was bespreekbaar. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Marion en zal Lavendel zeker aanbevelen.
Ingrid Ebbelink

Toen het er naar uitzag dat het leven van mijn man en onze vader zeer binnenkort zou eindigen, hebben wij contact gezocht met Lavendel uitvaartbegeleiding om informatie in te winnen. Dit om zo min mogelijk stress te krijgen als het moment daar was.
Heel fijn dat jij bij ons thuis kwam en wij samen met mijn man en kinderen konden bespreken wat de wensen waren en welke locatie zou passen.
Eerder dan wij hadden verwacht was dit al nodig.
Wat fijn dat alles op een zeer relaxte manier is verlopen en het een afscheid is geworden wat helemaal bij mijn man paste, al is het een verdrietige, ook wij hebben er een goed gevoel van over gehouden. Jouw mooie en goeie ideeën stelden ons in staat om meer te doen dan wij voor mogelijk hielden, jouw rust en kalmte gaf ons veel vertrouwen in de moeilijke momenten.
Bedankt Toinette omdat het een heel bijzonder afscheid is geworden.
Wij zullen jou zeker bij ieder aanbevelen.

Met vriendelijke groet,
Ineke de Hilster

In januari kwam ik op het punt in mijn leven dat afscheid van mijn ouders zeer spoedig zou volgen.
Mijn moeder lag op sterven in het verpleeghuis. En mijn vader werd ook zo ziek dat hij op bed kwam in zijn woning.
Dankzij het personeel van het verpleeghuis konden zij hun laatste dagen samen zijn. Er werd een bed voor vader naast moeder geplaatst.
In de laatste dagen kwamen er mooie herinneringen en bijzondere gesprekken met mijn vader . Mijn moeder was toen al te ziek. Ook over de uitvaart werd gesproken. Hoe de kaart eruit moest komen te zien koos mijn vader zelf. De foto, die gemaakt was van hen handen samen, moest voorop.
In die laatste dagen kwamen Linda en Toinette van uitvaartbedrijf Lavendel al kennismaken en mogelijkheden bespreken. We hoopten allemaal, ook mijn ouders, dat ze samen mochten gaan. Dat betekende een dubbele rouwdienst.
Toinette begon zich er gelijk in te verdiepen. Was er evt. uitstel van begraven mogelijk als dat nodig was. Mochten ze tegelijk in 1 graf geplaatst. Is er plaats voor 2 kisten in de auto. Overal werd aan gedacht.
Toen mijn moeder, en een dag later mijn vader overleed was er zoveel liefde van Toinette en Linda in de zorg rondom hen, maar ook rondom ons. Ze werden met veel zorg opgebaard in hun eigen huis. De haren van mijn moeder werden door Linda liefdevol gedaan. Alle details klopten. Naamkaartjes voor de dienst op onze stoelen waren zakdoekjes, advies in opstelling in de kerk, mooie (tijdelijke) naamplaat voor op het graf… etc. etc.
De begrafenis, een week later, was mooi, verzorgd. Alles verliep rustig en liefdevol.
De rust en tijd die Toinette en Linda overal voor namen duurde zelfs tot na de begrafenis. Ze kwamen beide evalueren en napraten na een aantal weken.
Ouders verliezen doet zeer, is verdrietig. Maar op deze manier is de pijn echt verzacht.
Mary Hesselink – Karsemeijer

Een aantal weken voor het overlijden van mijn vader maakten wij kennis met Toinette, dit voelde meteen al goed. Toen mijn vader kwam te overlijden heeft zij ons vanaf dat moment tot en met het afscheid op een heel prettige manier bijgestaan. Zij was elke dag aanwezig om mijn moeder, zussen en mij te helpen het afscheid vorm te geven op een manier die bij mijn vader en ons past. De aanwezigheid van Toinette voelde meteen heel vertrouwd en ze heeft ons op een fijne manier geholpen, door goed te luisteren, advies te geven, alles te regelen, ons gerust te stellen door duidelijk stap voor stap aan te geven wat er per dag geregeld moest worden en er gewoon voor ons te zijn in een moeilijke, verdrietige periode. Wij kijken terug op een mooi afscheid, dat tot in de puntjes verzorgd was. Wij zijn Toinette heel dankbaar voor haar warme en professionele begeleiding en kunnen haar iedereen van harte aanbevelen.
Ilse Vesseur

Marion,
Je kwam in ons gezin op de meest moeilijke en verdrietige tijd.
Je luisterde naar ons, vulde ons aan en wist onze ideeën feilloos uit te werken. Niet zomaar, maar precies zoals wij in gedachte hadden en wat bij onze vader paste.
Je wist overal de accenten op te leggen; blijkbaar was het ons ook gelukt jou een goed beeld van onze pa te geven. Dat bleek ook wel toen jij als afscheidsmoment de postzegels introduceerde.
Wat wij wilden was een uitvaart voor pa die alleen voor onze pa kon zijn. Dat lijkt 1 wens maar het zijn er eigenlijk een heleboel.
Dankjewel dat jij deze wensen allemaal hebt vervuld.
Dankjewel voor de mooie uitvaart.

De liefde voor onze pa gaat nooit over maar heeft een andere verpakking gekregen.
Er is een leegte maar ook een nieuwe invulling in ons hart.
Dankjewel dat jij hier zo’n prachtige bodem voor hebt gelegd.

Namens ons allen,
Maureen Timmer-van Beurden

We zijn Toinette ontzettend dankbaar voor haar hulp en ondersteuning rondom de geboorte en het overlijden van ons zoontje, na 22 weken zwangerschap. In deze periode kwamen er enorm veel moeilijke vragen op ons af en Toinette heeft ons met haar ervaring en kennis geholpen om keuzes te maken die bij ons passen. Ondanks ons verdriet, kijken we met een goed gevoel terug op de tijd dat ons zoontje bij ons was. Ze heeft ons ook heel waardevol advies gegeven over de manier waarop we onze andere zoon bij dit afscheid konden betrekken. Door haar warme persoonlijkheid en oprechte betrokkenheid is Toinette ons tot grote steun geweest.
Ronald & Rianne

Omdat hij wist dat hij geen lang leven meer zou hebben heeft hij je gevraagd langs te komen. Je gevraagd naar de keuzes die er waren om zijn uitvaart vorm te geven op een manier die bij hem zou passen. Toen het zover was heb je ons stap voor stap meegenomen in alles wat er moest gebeuren. Met in jouw/ons hoofd: Hoe zou hij het gewild hebben? Je rustige, warme, betrokken en nauwkeurige manier van werken hebben geleid tot een afscheid waar wij met een goed gevoel op terug kijken.
Dank je wel Toinette.
Carolien

Nadat we ons ongeboren kindje hadden verloren en we het gevoel hadden door de ‘grote uitvaartcoöperatie’ niet te worden begrepen, kwam daar als reddende engel Toinette op ons pad. Vanaf het allereerste moment voelden we ons goed bij haar. Ze heeft ons echt geweldig goed geholpen. Niet alleen met het regelen van allerlei praktische zaken en met het maken van allerlei keuzes maar ook door er voor ons te zijn en naar ons verhaal te luisteren. Ook heeft ze onze twee andere kinderen op een fijne manier betrokken bij het hele proces. Door deze persoonlijke benadering en de liefdevolle begeleiding kijken we toch met een warm gevoel terug op deze voor ons zo verdrietige periode. Lieve Toinette, we zijn je enorm dankbaar voor alles wat je voor ons hebt betekend.
Sylvia & Niels

Onze dankbaarheid voor de samenwerking met Lavendel Uitvaartbegeleiding (en in het bijzonder First Lady Toinette) bij het afscheid van onze (schoon)moeder en oma, is nauwelijks in woorden te vatten. En toch doen we een poging.

Het woord samenwerking kiezen we bewust omdat Toinette meteen vertrouwd voelde, als een van ons. Dat vertrouwde en warme viel al meteen op bij het samen verzorgen van onze moeder, kort na haar overlijden. Toinette verrichtte geen koele technische handelingen, maar verzorgde onze moeder met zoveel respect en liefde dat het woord ‘vertroetelen’ eigenlijk wel op zijn plaats is.

Op de dagen die volgden werd die eerste indruk bevestigd. Steeds als we bij elkaar waren om samen stap voor stap te bouwen aan een mooi afscheid van onze moeder, bleek de warme en oprechte betrokkenheid van Toinette. Iemand die onze wensen en ideeën, maar ook onze kleine onzekerheden en twijfels perfect aanvoelde en aan de hand daarvan waardevolle suggesties deed, zonder iets op te dringen. Daarbij denken we onder meer aan de keuze van een van ma’s schilderijen voor de kaart, het rondje met de kist van ma langs de urnenmuur waar pa staat en de keuze voor de ‘huiskamer’ van het crematorium als intieme plaats voor een laatste afscheid.

Het afscheid van ma was bij Toinette in goede en vertrouwde handen. Handen die ma verzorgend vertroetelden en ons steunden en richting gaven. Die handen drukken we van harte als blijk van onze grote dank.
Berna en Ko van Eijk, Anja en Gerard Berendsen, Guus en Roos, Marloes, Sofie en Mikel, Anne

Via via hoorde ik van Lavendel Uitvaartbegeleiding en toen mijn moeder afgelopen augustus overleed, heb ik met hen contact opgenomen. De uitvaart werd begeleid door Sascha van den Brink. Wat heeft zij ons liefdevol begeleid in deze moeilijke tijd. Daar zijn we haar en Lavendel erg dankbaar voor. Een hoop zorgen zijn ons uit handen genomen. Sascha dacht mee en kwam spontaan met geweldige ideeën, zodat de uitvaart uiteindelijk geheel in de sfeer van mijn moeder was en precies is verlopen zoals we wensten. Zij voelt je goed aan, dat is zo belangrijk! Ook de kaart is prachtig geworden, net als het mooie bloemstuk van Bloemist Angelique. De uitgaven zijn transparant en je komt niet voor verrassingen te staan. Iedereen zal op een dag te maken krijgen met een uitvaart van een geliefde; bij Lavendel is deze in goede handen.
Eunice Huisman

Intieme dierbare momenten die je deelt als je een liefhebbende bent verloren.
Toinette is er en geeft je tijd en ruimte, en leidt je bij verschillen met tips naar een goede oplossing.
Met haar grote hart, geduld en efficiëntie!
De uitvaart was tot in de puntjes geregeld en deed onze vader eer aan.
Namens ons allemaal: Bedankt Toinette voor alle goede zorgen! XXX
Familie Zijlema

Lieve Toinette,
Het was heel liefdevol. Een mooier afscheid hadden we ma niet kunnen geven. We zijn je heel dankbaar.
Familie Ruygrok van der Werven

Wij kijken met een goed gevoel terug op de samenwerking met Lavendel Uitvaartbegeleiding en met Esther.
Onze moeder is in december 2016 overleden en wij konden met al onze vragen, die er zoal zijn rond het regelen van een begrafenis, bij Esther terecht.
Zij heeft ons geweldig geholpen en ons bijgestaan in de keuzes die er op zo’n moment op je af komen.
Ze was altijd te bereiken en we hebben het contact met Esther als heel prettig ervaren.
Ze ging iedere dag even naar onze moeder kijken en hield alles goed in de gaten.
We hebben het zeer gewaardeerd dat er ruimte was voor persoonlijke wensen die wij hadden met betrekking tot de begrafenis.
Wij hebben bijv. gekozen om na de dienst met de begrafenisauto te stoppen bij het Vijverbos en daar met de naaste familie het glas te heffen op onze moeder.
Onze moeder had aan die plek veel mooie herinneringen en het was bijzonder om daar een moment te nemen om aan haar te denken.
Het besluit om op de voorkant een afbeelding van het huis van onze moeder af te beelden, het huis waar zij als kind is opgegroeid, was een voorstel van Esther. Een heel goed idee.
Al deze dingen samen hebben het afscheid een persoonlijk karakter gegeven. We hebben er goede herinneringen aan.
Dank hiervoor.
Familie van Dam

Onze moeder overleed op 6 februari 2017 en gericht op een vorige ervaring van Lavendel heb ik Lavendel gebeld.
In een korte tijd kwam Petra naar het bejaardentehuis “de Lindescote” en heeft ons super begeleid. De hele week heeft ze ons bijgestaan in praktische zaken, maar ook gesteund als we het moeilijk hadden. We kunnen terugkijken op een mooi en warm afscheid nemen van onze moeder méde door Petra.
Zó respectvol, zoals Petra met onze moeder omging.
Dank je wel Petra voor al je goede zorgen zowel voor onze moeder als voor ons.
Fam. van Putten

Ook al komt gevoelsmatig een overlijden soms als een bevrijding omdat het leven ‘voltooid’ is, het is en blijft een verlies van een dierbare en dat heeft diepe impact. Onze moeder overleed (Mw. A. Angenent-Mooij) op 3 januari 2017 ’s-morgens om 09.15 uur in Verpleeghuis Gaza te Harmelen. Toinette was binnen enkele uren ter plaatse en heeft op een heel warme, familiare wijze alles tot in de puntjes geregeld. Op een natuurlijke, transparante en heel betrokken wijze nam zijn de regie en zonder ook maar iets te forceren liet zij ons besluiten nemen die op dat moment genomen dienden te worden. Het aanvoelen en invoelen waar onze behoeftes lagen en daarmee richting bepalen is een gave en roeping die Toinette maakt wat zij is en waar je als familie met je verdriet behoefte aan hebt. Onze moeder verbleef voorafgaande aan de begrafenis op haar kamer in Gaza en elke dag bezocht Toinette haar om zeker te zijn dat wij haar zonder zorgen konden blijven bezoeken, dat gaf een heel goed en veilig gevoel. De hele week voorafgaande aan de condoleance en begrafenis was de betrokkenheid en warme begeleiding geweldig. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was er contact of was je aanwezig om ons te begeleiden naar het laatste afscheid. We hebben op een waardige en indrukwekkende wijze, door jouw hulp, afscheid kunnen nemen van onze moeder, oma en overgroot oma. Wij kijken als hele familie terug op een mooie en warme periode waarin alles tot in de puntjes was geregeld. Wij zijn je zeer dankbaar voor alles wat je voor ons hebt betekend en zullen ‘Lavendel’ uitvaartbegeleiding aan iedereen aanbevelen!
Familie Angenent

In de periode rondom het moment dat we wisten dat Patrick, mijn echtgenoot en vader van Nienke en Kaj, niet lang meer te leven had, heb ik contact gezocht met Lavendel en kwam Marion bij ons thuis voor een oriënterend en informatief gesprek. Vanaf het eerste moment voelden we ons goed bij haar (en dat is al die tijd zo gebleven). Deze eerste ontmoeting en de indruk die we na het gesprek hadden gekregen, gaf ons, in deze vreemde en emotionele, verwarrende periode, rust en tegelijk ook duidelijkheid dat we de uitvaart via Lavendel en door Marion wilden laten verzorgen. Niet lang daarna zat ze, kort na zijn overlijden op 21 augustus 2016, weer bij ons aan tafel. We hadden het gevoel al vertrouwd met haar te zijn en ze nam voor ons alle drie de tijd voor datgene dat op dat moment aandacht vroeg. Wanneer ik terugblik, is de kracht van Marion dat ze ons stapsgewijs (first things first, dat wat vandaag geregeld moet worden doen we vandaag en de rest volgt later) door de week tussen overlijden en begrafenis heen heeft geloodst. Daarbij hebben we, naast de rust die zij uitstraalde, vooral ook ervaren dat zij in staat is aan te sluiten bij ons, bij hoe wij in het leven staan, hoe wij met elkaar omgaan, waar wij op dat moment behoefte aan hadden en belangrijk vonden. Dat zorgde voor een natuurlijke balans tussen aandacht voor emotie en beleving aan de ene kant en het regelen van de praktische zaken aan de andere kant. Zij heeft ons echt bijgestaan en ook steeds bij ons gestaan. Dagelijks kwam ze langs en stemden we over alles met elkaar af, uiteindelijk leidend naar de dagen van het afscheid. Illustratief voor de wijze waarop Marion met ons deze week heeft beleefd en aanvoelde hoe wij in het leven staan en ons Patrick herinneren, was dat Marion tijdens de afscheidsplechtigheid ging spreken. Geen moment heb ik de behoefte gehad vooraf te lezen wat zij ging zeggen, daar had ik alle vertrouwen in en dat vind ik bijzonder. Van meerdere mensen heb ik achteraf gehoord dat ze dachten dat Marion een vriendin van ons was, zo treffend verwoordde zij onze herinneringen en betekenis van Patrick. We kijken terug op een prachtig afscheid en begeleiding ‘op maat’. Nogmaals onze dank daarvoor!
Esther de Ridder

Na het overlijden van moeder (Mw. H. Slagter-Groen) op 20 december om 21.30 uur ’s avonds in Verpleeghuis dr. Voorhoeve kwam Nicole meteen naar Utrecht en regelde op efficiënte, maar vooral waardige wijze het verzorgen en het vervoer van moeder naar de aula van de begraafplaats in Woerden. Met name het tonen van respect voor de overledene, door midden in de nacht tot bij de slagbomen van het verpleeghuis voor de auto uit te lopen, maakte diepe indruk op ons. Bij het verdriet gaf dit het gevoel dat voor alles goed gezorgd zou worden. De dagen daarna en bij de uitvaart van moeder zijn wij steeds bijzonder goed begeleid en werd het een waardig en indrukwekkend afscheid waarbij door Nicole op alle details werd gelet. Kortom, alles was perfect geregeld. Nicole, veel dank voor je steun en medeleven in deze voor ons verdrietige periode.
Bea en Jan Wever

Toinette en Nicole, de wijze waarop jullie ons begeleid hebben in de week voorafgaand aan de begrafenis van onze moeder is heel bijzonder. We hebben het ervaren als persoonlijk, warm en betrokken. Vanaf het eerste contact voelden jullie ons geweldig goed aan. Hierdoor werd het een afscheid in de geest van onze moeder en kijken wij terug op een mooie en waardige periode. Ook wij zullen ‘Lavendel’ uitvaartonderneming aan iedereen aanbevelen! We zijn jullie zeer dankbaar voor alles wat jullie voor ons hebben betekend!
Familie Rozeboom

Terugblik op het afscheid van Lieke.
De aanwezigheid van Nicole vanaf zondagmiddag 25 september tot en met maandagmiddag 3 oktober is voor ons zeer ondersteunend geweest.
Meteen al kwam jij met verschillende mogelijkheden rond het opbaren van Lieke, dat wij uiteindelijk gekozen hebben voor het balsemen, voelt voor ons nog steeds heel goed.
Tijdens het vormgeven van het afscheid door ons, was jij Nicole, prettig aanwezig, je gaf verschillende mogelijkheden voor elk item en als het moest gaf jij aan dat er wel een beslissing genomen moest worden. Heel prettig was het om te ervaren dat eigenlijk alles wat wij wilden kon.
Prettig was ook dat jij het voortouw nam om bijvoorbeeld bij de Landgoederij te gaan kijken.
Je gaf steeds aan dat jij veel voor ons kon regelen, maar liet ons ook de ruimte om zelf iets te doen. Tips bijvoorbeeld over de bloemist waren heel waardevol.
Jij liet ieder in zijn waarde en daardoor hebben wij in harmonie het afscheid van Lieke kunnen voorbereiden.
Tijdens het afscheid waren jij en Marion op een prettige manier aanwezig. Jullie namen de zorg voor alle aanwezigen van ons over en zorgden na het officiële gedeelte ook goed voor ons.
De kleine attenties zoals het kaartje en de hanger met Amethist, dat je ons toestuurde als ook het boekje dat je ons 29 oktober gaf, hebben ons heel goed gedaan.
Het aanbod van de evaluatie heeft ons ook goed gedaan, al waren we na afloop wel heel moe.
Je voelde voor ons heel betrokken, terwijl we ons geen zorgen hoefden te maken over jou (omdat je Lieke ook goed kende). Afstand – nabijheid is voor jou een bekend onderwerp, waar je heel zuiver mee omgaat.
Als het zo te pas komt, zal ik jouw naam zeker noemen binnen onze vrienden -en familiekring.
Bedankt voor al jouw goede zorgen en heel veel goeds in dit mooie werk.
Coos en Jan Thomas

Bij het overlijden van Jenny.
Het is nog steeds moeilijk te bevatten, je echtgenote, m’n vriendinnetje en de moeder van mijn dochter is er niet meer. Vooral de pijn van het overlijden en het gemis gaan je leven beheersen. We wisten al een tijdje dat dit zou gaan gebeuren maar toch op het moment besef je pas ook de realiteit van alle zaken die dan geregeld moeten worden. Via Jenny haar verzorging in het hospice kwamen wij in contact met ‘Lavendel uitvaartbegeleiding’ te Linschoten. Het was voor ons heel fijn om te ervaren dat de hele organisatie tot aan de crematie toe, voor ons werd gedaan door Esther Geels. Wij konden al onze wensen bij haar kwijt, en in heel goed en regelmatig overleg werd de crematie, die ons voor ogen stond, geregeld. Onze keuzes betreffende de vorm en het gevoel, muziek, bloemen etc. werden geheel en volwaardig ingevuld. Alles was tot in de puntjes verzorgd, wat ons een grote rust gaf.
Mede ook door de zeer grote opkomst van familie, vrienden, oud collega’s en kennissen, werd het een waardig, eer- en respectvol, maar ook intiem en lief afscheid van Jenny. Precies in stijl, zo als zij dat gewenst zou hebben.
Frank van Laar, echtgenoot, Simone van Laar, dochter

Op 21 september 2016, heel vroeg in de morgen, overleed mijn vrouw/onze moeder. Wij waren bij haar.
In het verdriet en met een gevoel van ontreddering in die uren, belden wij ‘Lavendel’ met het verzoek ons bij te staan.
Al snel kwam Nicole Fazzi-Burgers bij ons thuis. Vanaf dat moment kregen wij rust en medeleven.
Nicole regelde alles, kalm, rustig en tactvol.
In overleg met ons, werd alles wat en hoe het gedaan zou worden, doorgenomen.
Haar optreden en medeleven waren zo fijn, echt heel bijzonder.
Ma was thuis in de dagen tot de begrafenis. Elke dag kwam Nicole kijken hoe het met ons ging en om ons te informeren. Ze was een echte steun voor ons.
Lieve Nicole, heel erg bedankt.
Wij kijken met een warm gevoel terug op hoe alles verliep in die moeilijke dagen.
Het kon echt niet beter.
Herman van Schaik, Carla, Walter en Angelique

Met al ons verdriet om het verlies van onze man en vader en opa werden wij liefdevol bij gestaan en gesteund. Alle wensen die we hadden zijn voldaan door de inzet van Esther van Lavendel Uitvaart.
Familie Overbeek

Toen mijn vrouw ging overlijden heb ik contact opgenomen met Toinette en zij is naar ons
toegekomen en heeft een gesprek met mijn vrouw gehad. Hierdoor heeft mijn vrouw haar eigen
wensen kunnen bespreken en heeft Toinette deze keurig uitgewerkt.
Hierdoor heeft het afscheid van mijn vrouw een persoonlijk tintje meegekregen.
Toinette heeft na het overlijden van mijn vrouw, mij, mijn kinderen en kleinkinderen heel goed begeleid en opgevangen.
Wij hebben de hele periode na het overlijden van mijn vrouw tot en met de uitvaart heel warm ervaren met de begeleiding van Toinette. Mijn vrouw lag thuis opgebaard en Toinette kwam iedere dag even langs. Alles wat geregeld moest worden ging in etappes en wij hoefden onze hoofden niet zo te breken in deze moeilijke periode, want als wij een idee hadden werkte Toinette dat met perfectie uit. Ook voelde Toinette precies aan wat wij als gezin wel en niet wilden.
Ik zou Lavendel Uitvaartonderneming dan ook aan iedereen aanbevelen omdat de begeleiding heel persoonlijk en warm is.
Cor Verhoef, kinderen en kleinkinderen

Beste Toinette,
Ik ben je zeer erkentelijk voor de manier waarop je de uitvaart van mijn vrouw Mieke hebt geregeld. Vooral de begeleiding was een verademing. Ik zag er erg tegenop maar dank zij jou leek alles makkelijker te gaan, moeilijke momenten werden niet moeilijk. Ook wil ik de vele positieve reacties noemen die ik van familie en vrienden kreeg op de uitvaart plechtigheid en het als goed en speciaal bestempelden.
Zeker voor mij was je een grote steun. Bedankt !
Rob van der Linden, Wilnis

Toinette, wat zijn wij als familie geroerd door jouw zorg en toewijding! Overal was aan gedacht.
Mede daardoor is het afscheid van Tonnie een gebeuren waar wij met grote dankbaarheid op terug kijken.
Wij kunnen je niet genoeg danken!
Familie van Dijk

Toinette, wij willen je hartelijk bedanken voor de goede verzorging en betrokkenheid die jij geschonken hebt. Het voelde zo vertrouwd, niets was jou teveel om alles soepel te laten verlopen.
Hans en Joke van Leeuwen-van Dijk

Op 12 november 2015 is mijn man en onze vader overleden. De dag voor ’t overlijden hebben Toinette en mijn man elkaar zelf nog kunnen spreken. Toen Toinette wegging gaf hij aan dat het een fijn gesprek was. Het is goed zo zei hij.
Toinette was zeer betrokken en gaf ons ideeën waar we zelf niet op waren gekomen. Iedere dag kwam ze even langs om te horen hoe het ging, sloeg even een arm om je heen op de moeilijke momenten en hielp ons daar waar mogelijk was. Deze begeleiding hebben wij als zeer aangenaam ervaren.
Zowel de condoleance als de dienst hebben thuis plaats gevonden wat heel mooi was.
We zijn Toinette zeer dankbaar voor wat ze voor ons gedaan heeft.
Toinette bedankt voor alles!
Liefs Ada, Randy, Mariska

Als je nog nooit een begrafenis of crematie van dichtbij hebt moeten organiseren, heb je geen idee wat je te wachten staat.
“Lavendel” is de naam en die is onlosmakelijk verbonden met Toinette. Vanaf de eerste kennismaking neemt zij je aan de hand en leidt zij je heel rustig en aangenaam door het traject met de woorden: “neem de tijd”, want het is niet niks waar je voor staat. Haar geduld en vooral betrokkenheid zijn hartverwarmend! Op 6 november j.l. heeft zij de crematie van onze moeder verzorgd en toen onze broer op 20 november daaropvolgend overleed, was er geen enkele twijfel mogelijk: Toinette mocht en zou ook deze crematie onder haar hoede nemen: en dat deed ze tot volle tevredenheid van de hele familie. Toinette is voor ons HET voorbeeld hoe om te gaan met het leed en verdriet van nabestaanden! Wij wensen haar daarom: heel veel succes met haar “Lavendel” Uitvaartbegeleiding!!!
Lucy van Vreeswijk-Schenkers

Bij het overlijden van mijn vader heeft Toinette de uitvaart begeleid.
Samen met Toinette heb ik mijn vader de laatste zorg gegeven, dit voelde goed en fijn.
De dagen daarna hebben we samen met Toinette alles geregeld voor een mooi afscheid. Toinette straalde rust uit en luisterde goed naar onze wensen en gaf ons warmte en steun.
Ze nam overal de tijd voor en gaf ons goed advies.
Wij kijken terug op een goed en waardig afscheid, en zal het een mooie herinnering blijven.
Ook het nagesprek was erg fijn, hierin konden we onze gevoelens kwijt in deze verdrietige periode en terugblikken op een mooie avondwake en crematie.

Bedankt voor alles lieve Toinette!
Sidonne Spruijt

‘Bij het overlijden van mijn zus, heb ik Toinette gevraagd om de uitvaart te begeleiden.
Bij alle facetten is zij erg betrokken geweest. Mede vanwege haar creativiteit bracht zij ons op ideeën, waardoor wij als familie het afscheid als heel mooi en waardig hebben ervaren.

Ook wat betreft de nazorg in deze intensieve periode, gaf zij mij het gevoel dat niets haar teveel was..
Mijn familie en ik, kijken er met een heel goed gevoel op terug.

Consciëntieus, betrokken en integer, dit is Toinette ten voeten uit.’
Gusta

‘De kennismaking met Toinette op de dag van het overlijden van mijn moeder voelde gelijk al goed aan. De waardigheid en respect waarmee gewerkt werd gaf een zeer goed gevoel. Ook werd in alle rust besproken wat er allemaal geregeld moest worden voor de begrafenis kon plaatsvinden, ook het respect en de ruimte voor de eigen inbreng was bijzonder te noemen.

Ook de begeleiding in de eerste dagen van verwerking was zeer waardevol, ook even die arm om je schouder doet je goed. De dag van de begrafenis straalde Toinette zoveel rust uit ook naar mij en de verdere familie toe, dat mede door het werk van Toinette, wij op een zeer waardige manier afscheid konden nemen van mijn moeder en oma.

Dank Toinette, stil zijn zou hier meer op zijn plaats zijn dan al de bovenstaande woorden uit respect en dankbaarheid hoe jij mij en de familie in deze moeilijke tijd begeleid heb, en alles perfect verzorgd had. Dit zal voor mij een zeer waardevolle- en dierbare herinnering blijven. Voor mij een dikke 10!!!’
Bert Massop

‘Ik heb Toinette gevraagd om de uitvaart te begeleiden van een cliënt van mij (via werk). Deze meneer was helaas ongeneeslijk ziek, wist dat hij zou gaan overlijden en vond het erg moeilijk en te confronterend om zijn eigen uitvaart voor te bereiden. Toinette is op mijn verzoek met hem in gesprek gegaan en dit heeft hem direct erg gerust gesteld. Ze heeft heel goed aangesloten op zijn tempo, wensen en ook onzekerheden en twijfels. In goed overleg is er een kleine uitvaart bijeenkomst gepland en voorbereid. Lavendel zocht geregeld contact met alle betrokkenen om zo goed mogelijk samen te werken, zodat een ieder die dit wilde zijn eigen bijdrage kon leveren. De uitvaart zelf was heel klein, maar met heel veel respect voor deze meneer en zijn ouders. Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt en heb mij enorm gesteund gevoeld door de begeleiding van Toinette!! Enorm bedankt hiervoor.’
Ki Sook

‘Bij het overlijden van onze moeder hebben we Toinette gevraagd als uitvaartbegeleider. We gunden haar de start in haar nieuwe bedrijf. Omdat we haar kenden hadden we alle vertrouwen in haar kundigheid. Dat vertrouwen in haar heeft ze volledig waar gemaakt. Ze stond ons bij met raad en daad, ze heeft een organisatietalent en een groot empatisch vermogen. Ze was aanwezig en toch ook weer niet!!!’
Tom

‘Toinette heb ik leren kennen als een warme, betrokken vrouw die echt luistert naar wat een ander te vertellen heeft. Ze kan zich goed invoelen in de situatie waarin anderen verkeren. Ik hoop van harte haar diensten zelf voorlopig niet nodig te hebben, maar kan haar zeer aanbevelen.’
Marlouke

‘Op 5 februari 2014 is mijn moeder overleden en Toinette is intensief betrokken geweest bij de begeleiding van de uitvaart. Toinette was, en is nog steeds, een persoonlijke vriendin met wie ik al jaren een goede en leuke band heb. Destijds was zij in opleiding tot uitvaartbegeleider, maar juist vanwege onze persoonlijke relatie, het feit dat zij mijn moeder heeft gekend en mijn overtuiging dat Toinette een zeer waardevolle rol zou kunnen spelen bij de uitvaart, was er geen enkele twijfel dat zij de aangewezen persoon hiervoor was.

Terugkijkend op deze periode kan ik niet anders zeggen dat Toinette aan alle verwachtingen, en meer, heeft voldaan. Met haar persoonlijke, betrokken en vriendelijke karakter was ik al bekend. Tijdens deze intensieve periode heb ik bovendien ervaren dat zij, naar mijn mening, de juiste invulling weet te geven aan het vak van uitvaartbegeleider. Toinette nam de tijd, was flexibel en gaf sturing en advies waar nodig. Zij trad niet op de voorgrond, maar was aanwezig wanneer hier behoefte aan was en gaf vertrouwen en straalde controle uit. Tevens liet ze blijken kundig en professioneel te zijn en heeft zij oog voor detail. Dit alles weet Toinette perfect te combineren met de hierboven genoemde prachtige karaktereigenschappen.

Ik kijk terug op een intensieve, mooie en waardige periode. De manier waarop afscheid is genomen van mijn moeder geeft mij nog steeds een warm gevoel, en dit is mede de verdienste van Toinette geweest.’
Frank